Online presentaties

Webinar

Bereik, versterk & bouw nieuwe en bestaande relaties op met de kracht van webinars.  Schaalbaar, interactief, kostenefficiënt en Corona-proof een grote groep mensen bereiken.

Het woord webinar zegt het zelf: “Web” en “Seminar”. Een seminarie, meeting of presentatie die live over het internet uitgezonden wordt.  Het biedt ondernemingen en bedrijven de kans om te connecteren en hun verhaal te doen met personen over heel de wereld.

Deze communicatievorm wint de laatste tijd aan populariteit en niet zonder reden. Ontdek hieronder waarom dit kanaal niet mag ontbreken in jouw marketingmix!

Webinar - De online presentatie met power

Waarom een webinar orgiseren?

Geschikt voor iedereen

Een webinar wordt online uitgezonden en is voor iedereen beschikbaar. Daarom maakt het dus niet uit waar jouw doelgroep zich bevindt! Het bereik zal dus niet beperkt worden door afstand.

Thought Leadership

Je kennis delen op een eenvoudige en begrijpbare manier, voor iedere doelgroep. Op deze manier zorg je ervoor dat jij gezien zal worden als expert in jouw vakgebied!

Een webinar heeft tal van voordelen, hier sommen we er alvast enkele op.

Interactiviteit

Het lijkt gek maar interactiviteit is mogelijk en aanbevolen. Live vragen stellen via de chat, een open gesprek op het einde van de presentatie, polls organiseren, ... Het kan allemaal!

Kosteneffectief

Geen verplaatsingskosten, een grote doelgroep in 1 keer, een kleine investering in de beschikbare software. Daardoor kunnen webinars zeer kostenefficiënt ingezet worden.

Veilig

In het post Corona tijdperk is het geven van een webinar een veilige manier om een grote groep mensen met elkaar in contact te brengen.

Contentcreatie

Een webinar past perfect in een content marketing strategie! Het opmaken en verspreiden van content met een grote meerwaarde. Perfect voor alles wat met content te maken heeft.

Niet tijdelijk

Als je denkt dat dit iets tijdelijk is, dat je na de opname niets meer in handen hebt, dan hebben we goed nieuws. De opname kan immers herbruikt en omgezet worden tot een goed geoliede lead generation tool!

De webinar roadmap

Samen gaan vliegen we er in en volgen we onze Fueled roadmap. Op deze manier kunnen we de impact te optimaliseren en het bereik te vergroten.

Voordat je begint definiëren we een duidelijke doelstelling, wat het zowel voor jou als de kijker een stuk duidelijk zal maken. Aan deze doelstellingen hangen we dan het verhaal op, een duidelijke kapstok.

Heel de campagne werken we uit in een duidelijke flow zodat er geen media en kanalen vergeten zullen worden.

Het organiseren van een webinar vergt heel wat creatie. En dan hebben we het niet alleen over de te gebruiken presentatie. Denk maar aan e-mailuitnodigingen, social media posts, advertenties, landingspagina’s, follow-up mails, connecties met het CRM, …

Welke media en kanalen worden best ingezet om de webinar naar buiten te brengen? Om op die manier het bereik en de inschrijvingen te vergroten en te optimaliseren.

Het instellen van de remindermails, het teasen van de ingeschreven met automatische content om zo de engagement en opkomst tijdens de webinar te garanderen.

Your time to shine! Hier moet het gebeuren. Wij helpen je uiteraard met alle tips en tricks om je webinar zo succesvol mogelijk te maken. Denk aan interactieve tools, grafische presentaties, …

De webinar is voorbij, iedereen was laaiend enthousiast. Nu is het de moment om deze personen de gewenste actie te laten ondernemen. Dit gebeurt via de follow-up communicatie (mails, bellen, …) en een sterke call-to-action of aanbieding!

Webinar - de online presentatie met pit

Overtuigd?

Wil je beginnen met het geven van webinars? Perfect! Samen zorgen we voor de ideale campagne die converteert in nieuwe leads!

Heb je reeds enkele webinars achter de rug? Geen enkel probleem. Neem even contact op, wij maken een analyse en bekijken waar we jouw online presentaties naar een hoger niveau kunnen tillen! 

Fueled Webinar Checklist

Zelf een online seminarie organiseren? Piece of cake met de Fueled checklist.  Download hier de checklist, zo vergeet je niets en maak je van iedere sessie een groot succes!

Vragen omtrent het opzetten en promoten van je eigen online webinar? Aarzel niet een van onze Fuelers te contacteren via hello@fueled.be.